Детска стоматология

Детската стоматология е този клон от стоматологията, който е фокусиран върху денталното здраве на децата от тяхното раждане до достигането на юношество. Целта на детския стоматолог е не само да насърчава едно дете за поддържането на орална хигиена, но и да служи като източник на информация за родителите на детето.

Смелите малки пациенти получават сертификат за геройство

Първото посещение на детето трябва да бъде до 6 месеца след появата на първия зъб или до 6 месеца след първия рожден ден. Важно е още от първата визита да се работи по изграждането на връзка между пациента и зъболекарят. Приятелските отношения са в основата на резултатната работа и успешното поощряване на детето за спазването на дентална хигиена.

Изграждане на доверие

Д-р Маринова започва своята кариера като детски стоматолог и от тогава знае важността на изграждането на доверие у малкия пациент, за да може посещенията да са приятни и ползотворни. Това прави д-р Маринова предпочитания от много родители в София детски стоматолог. Ние имаме грижата да информираме родителите относно всичко, свързано със здравето на зъбите на техните деца, да им предоставим всички материали, нужни за поддържането на оралната хигиена вкъщи и да сме винаги на разположениеза въпросите, свързани с тяхното дете.

Основни отговорности на детския зъболекар

  • Изграждане на доверие с пациента.
  • Диагностициране и лечение на орални заболявания.
  • Насърчаване на поддържането на хигиена на устната кухина с цел превенция на заболявания.
  • Създаване на план за лечение на пациента.
  • Разчитане на ренгтенови снимки.
  • Наблюдение на развитието и растежа на зъбите и челюстите.
  • Силанизиране на зъби (представлява запълване на дълбоки фисури на новопробилите постоянни дъвкателни зъби).

Запишете се за преглед в Marinova Dental Clinic

Запитване за свободен час