Ендодонтия (кореново лечение)

Ендодонтията или кореново лечение само по себе си представлява лечението на зъбната пулпа. Зъбната пулпа е тъкан, съставена от нерви, кръвоносни съдове и други тъкани, разположена вътре в зъба. Нейната функция е свързана с растежа на зъба (коронката и корена), а след това осъществява физиологичния отговор на различни дразнители през целия живот. Специалността ендодонтия (‘ендо’ — вътре, ‘донтия’ — в зъба) разглежда биологията, физиологията, патологията и лечението на зъбната пулпа.

1
Възпален зъб, с ангаржиране на периодонциома (гранолом)
2
Създава се достъп до ‘огнището’
3
Почистват се бактериите от канала
4
Зъбът се дезинфекцира и се запечатва с гутаперча, след което се поставя коронка

Ендодонтията е страст на д-р Маринова от 1992 година, когато тя започва да се развива в този дял от стоматологията. Оттогава насетне д-р Маринова посещава множество курсове и семинари, водени от най-добрите експерти в областта. В кореновото лечение няма лесни за решаване казуси, но когато обичаш работата си, именно сложните задачи стават най-приятни. Така за нас е истинско удоволствие да помагаме на нашите пациенти.

Кореново лечение в Marinova Dental Clinic

Лечение с латерална кондензация

Отличното кореново лечение

Две от основните предпоставки за отлична ендодонтия са наличието на професионален микроскоп и работата с кофердам – латексово платно, което осигурява стерилност по време на работата и предпазва лигавицата от изгаряне. В нашата клиника разполагаме и с двете като ги допълваме с професионализъм и пълна гама апарати, необходими за отлична ендодонтия. Това са: апекс локатор – апарат, с който се измерва дължината на каналите, ендодонтски мотор, с който механично се обработват каналите и апарат за пластифициране и херметично запечатване. Страстта, която влагаме в работата ни, използването на първокласни материали и оборудване ни правят предпочитаното от мнозина място за кореново лечение в София.

Етапи на лечението

Лечението включва: поставяне на упойка, слагане на кофердам, премахване на възпалената пулпа, последващо оформяне, щателно почистване на корено-каналната система, дезинфекциране и херметично запечатване на каналите. Запечатването на почистените и дезинфекцирани канали се извършва с интертния материал гутаперча и цимент на базата на епоксидна смола – ‘силър’. Целта на епоксидната смола е да свърже гутаперча със стените на канала, след което гутаперчата се пластифицира чрез топло запечатване, гарантиращо херметичното затваряне на канала.

Запишете се за преглед в Marinova Dental Clinic

Запитване за свободен час