Хирургична стоматология

Поставяне на имплант (титанов винт в костта)
Поставен имплант (изчаква се интегрирането му в костта)
Поставяне на абатмънт
Завършен с корона върху имплант

Хирургична стоматология или дентална хирургия е дялът от стоматологията, който разглежда оперативното лечение на зъби. Ако търсите хирургично лечение в ж.к. ‘Изток’, София, ние предлагаме редица интервенции, които да решат Вашите проблеми, включващи:

Хирургична стоматология в Marinova Dental Clinic

Ретенирани мъдреци

Екстракция (вадене) на зъби, които не могат бъдат излекувани по друг начин

Тази процедура се налага при някои от следните случаи: разрушени зъби, дълбокосчупени зъби, зъби, спукани по време на ендодонтско лечение, гноен абсцес на зъба, загуба на пародонтални тъкани.

Операция на кисти и граноломи

Налага се, когато зъбът има шанс да бъде спасен с комбинирано ендодонтско и хирургично лечение. Хирургичната намеса тук представлява отрязване на връхчето на зъба (апекс) заедно с гранолома (гнойната торбичка около върха).

Хирургична стоматология при ретинирани (труднопробиващи) мъдреци

Много често мъдреците са разположени по такъв начин, че техният пробив в устната кухина е напрактика невъзможен или води до усложнение на захапката и възпаление. В тези случаи се пристъпва към оперативно лечение.

Поставяне на импланти при липса на зъби

Работи се със системите Straumann, Ankylos и Alpha Bio, като системата Straumann е водеща система в съвременната имплантология . Към поставянето на импланти задължително се пристъпва след подробно анализиране на направен скенер на челюстта. Имплантологията е частта от стоматологията, която търпи най-бурно развитие в последно време и ние сме в крак с всички нови тенденции в този клон на денталната медицина. Така клиниката на д-р Маринова е едно от най-иновативно ориентираните места за имплантология в София.

Запишете се за преглед в Marinova Dental Clinic

Запитване за свободен час