Циркониеви Коронки: Върховно Качество и Естетика

By май 21, 2024 Услуги
циркониеви коронки

Циркониеви коронки представляват златен стандарт в сферата на зъбопротезирането. Те са индивидуално проектирани зъбни конструкции, изработени по CAD/CAM технология. Използваният материал е многослоен цирконий, който представлява високоякостна керамика от последно поколение. В сравнение с металокерамиката, циркониевите корони са монолитни, което изключва риска от отчупване на керамичната облицовка.

Те са биологично инертни, което означава, че не взаимодействат с други конструкции в устата и няма риск от патогалванизъм (явление, което възниква при едновременното наличие на различни метални сплави в устната кухина, които имат различен корозионен потенциал). По своята природа циркониеви коронки са изключително естетични и неразличими от естествените зъби в устата.

За кого са подходящи циркониеви коронки

циркониеви коронки

Циркониевите коронки са отличен избор за широка гама от пациенти, които се нуждаят от дентална реставрация. Те са подходящи за:

  1. Пациенти с алергии към метали: Цирконият е биологично интертен материал, което означава, че е малко вероятно да предизвика алергични реакции. Това го прави отличен избор за пациенти с алергии към традиционните метални коронки.
  2. Пациенти, които търсят естетически перфектни решения: Циркониеви коронки са много подобни на естествените зъби по цвят и прозрачност. Те са идеални за възстановяване на предни зъби, където естетиката е от съществено значение.
  3. Пациенти с високи изисквания за здравина и дълготрайност: Цирконият е изключително здрав материал, който издържа на голямо натоварване. Това го прави подходящ за възстановяване на задни зъби, където дъвкателното натоварване е по-голямо.
  4. Пациенти с нужда от дълготрайни решения: Циркониевите коронки са изключително устойчиви на износване и могат да издържат много години с правилна грижа и поддръжка.
  5. Пациенти, които предпочитат минимално инвазивни процедури: Подготовката за поставяне на циркониева коронка обикновено изисква по-малко отстраняване на зъбна тъкан в сравнение с традиционните.

Изработка и Процес

За изработката на циркониеви коронки са необходими най-малко 4 посещения. Процесът включва следните етапи:

  1. Вземане на отпечатък: За ситуационни модели за анализ и временни корони.
  2. Подготовка на зъбите: Включва изпиляване на зъбни пънчета и ребазиране на временните корони.
  3. Вземане на отпечатък за постоянните корони: За точна и индивидуална изработка.
  4. Проба и циментиране на короните: След като се уверим в перфектното им прилягане и естетика.

В зависимост от обема на работа и зоната на протезиране, може да бъде необходимо извършването на допълнителни етапи, включително проби на негланциран цирконий преди циментирането. Времето за лечение варира в зависимост от сложността на случая и броя на етапите за постигане на високо функционален и естетичен резултат. В Marinova Dental се стремим към перфектната усмивка на всеки пациент, като предлагаме върховния стандарт в зъбопротезирането с циркониеви коронки.

В миналото цирконият не е бил максимално естетичен избор. Сега обаче случаят не е такъв. С разработването на .многослоен цирконий, който притежава максимална биомиметика, красивата усмивка и циркониевите коронки вървят ръка за ръка.

Свържете се с нас още сега!

Call Now Button