Лечение на кариес

Лечение на кариес, известно още като консервативно зъболечение. Статистиката сочи, че 95% от хората страдат от кариес. Дори да е тривиално, неговото лечение също изисква професионализъм – качество, което ние винаги влагаме в своята работа.

Лечение на кариес в Marinova Dental Clinic
1
Повърхностен кариес
2
Дълбок кариес
3
Периодонтит

Кариесът е инфекциозно заболяване, което води до разрушаването на твърдите тъкани на зъбите. Той е резултат от множество фактори – структурата на емайла, наличието на микроорганизми, честия прием на захари и намаленото слюноотделяне. Липсата на дентална хигиена води до кариес. Остатъците от храна по зъбите, съдържащи захари образуват киселина, която е причината за образуването на кариес. Така, при завишен прием на захари, Вие бивате изложени на по-голям риск от развитието на кариес.

Цветът на кариеса може да бъде различен – от жълт до черен, а симптомите за наличието на кариес включват болка и трудност при хранене. При усложнения са възможни възпаление на нерва, последващ абсцес и загуба на зъба.

Превенция на зъбния кариес

Превенцията на зъбния кариес включва редица мерки. Една от тях е редовното почистване на зъбите. Ние препоръчваме миенето на зъбите с четка поне два пъти дневно и почистването с конец след всяко едно хранене. Друг начин да се предпазите от кариес е спазването на диета с ниско количество захари. Любопитен прийом за превенция на кариес у децата пък се явява излекуването на кариесите на майката. Това може да намали риска от поява на кариес у нейните деца, защото се елиминира обмена на бактерии между тях. Превенция осигуряват и профилактичните прегледи. Именно по тази причина ние винаги имаме грижата да напомним на своите пациенти за техния предстоящ профилактичен преглед на всеки шест месеца.

Важността на материалите при лечение на кариес

В нашата клиника се използват трите обтуровъчни материала, класирани като най-добри в света за изработването на фотополимерни пломби. Ако се нуждаете от лечение на кариес, ние Ви очакваме в ж.к. ‘Изток’, София.

Запишете се за преглед в Marinova Dental Clinic

Запитване за свободен час