Лечение на кариес

Консервативното зъболечение е съсредоточено върху процедурата по лечение на зъбния кариес. Статистиката сочи, че 95% от хората страдат от това заболяване. Дори да е тривиално, неговото лечение също изисква професионализъм – качество, което ние винаги влагаме в своята работа.

Лечение на кариес в Marinova Dental Clinic
1
Повърхностен кариес
2
Дълбок кариес
3
Периодонтит

Кариесът е инфекциозно заболяване, което води до разрушаването на твърдите тъкани на зъбите. Той е резултат от множество фактори – структурата на емайла, наличието на микроорганизми, честия прием на захари и намаленото слюноотделяне. Липсата на дентална хигиена води до кариес. Остатъците от храна по зъбите, съдържащи захари образуват киселина, която е причината за образуването на кариес. Така, при завишен прием на захари, Вие бивате изложени на по-голям риск от развитието на кариес.

Цветът на кариеса може да бъде различен – от жълт до черен, а симптомите за наличието на кариес включват болка и трудност при хранене. При усложнения са възможни възпаление на нерва, последващ абсцес и загуба на зъба.

Превенция на зъбния кариес

Превенцията на зъбния кариес включва редица мерки. Една от тях е редовното почистване на зъбите. Ние препоръчваме миенето на зъбите с четка поне два пъти дневно и почистването с конец след всяко едно хранене. Друг начин да се предпазите от кариес е спазването на диета с ниско количество захари. Любопитен прийом за превенция на кариес у децата пък се явява излекуването на кариесите на майката. Това може да намали риска от поява на кариес у нейните деца, защото се елиминира обмена на бактерии между тях. Превенция осигуряват и профилактичните прегледи. Именно по тази причина ние винаги имаме грижата да напомним на своите пациенти за техния предстоящ профилактичен преглед на всеки шест месеца.

Важността на материалите

В нашата клиника се използват трите обтуровъчни материала, класирани като най-добри в света за изработването на фотополимерни пломби. Ако се нуждаете от лечение на кариес, ние Ви очакваме в ж.к. ‘Изток’, София.

Запишете се за преглед в Marinova Dental Clinic

Запитване за свободен час