Marinova Dental Clinic

Д-р Есмералда Маринова е стоматолог със специалност поливалентна стоматология от Факултета по дентална медицина, град София. През 1991 година тя започва своята кариера като детски стоматолог в 25-та поликлиника в ж.к. ‘Младост’ – опит, който ѝ помага през цялата ѝ кариера да се справя със зъбните проблеми на най-малките.

Своята частна практика д-р Маринова стартира в ж.к. ‘Младост’ през 1997 година. Шест години по-късно д-р Маринова мести своята практика в ж.к. ‘Изток’, където от тогава до сега тя посреща пациенти и изпраща приятели – щастливо усмихнати приятели.

Днешният свят се развива с бързи темпове и стоматологията също е част от това развитие. За да е винаги в крак с тенденциите на съвременната дентална медицина, д-р Маринова постоянно инвестира в нови знания в областта на ендодонтията и естетичната стоматология, като посещава редица лекции и семинари. Атестат за съвремието и иновативността на работата в клиниката са и многократните участия на д-р Маринова в телевизионни предавания като специалист в различни области на стоматологията.

Д-р Маринова

Образование и сертификати

 • 1987 година – Завършва Факултет по Дентална Медицина, град София
 • 1994 година – Специалност ‘Поливалентна Стоматология
  Д-р Маринова постоянно инвестира в нови знания в областта на ендодонтията, естетиката и възстановителната дентална медицина, посещавайки лекции и семинари на известни международни лектори:
 • Д-р Ян Бергманс
 • Д-р Стивън Бюканън
 • Д-р Маус
 • Проф. Джошуа Мошонов
 • Гари Гласман
 • Д-р Диечи
 • Д-р Сергей Радлински и др.
 • През 2011 година д-р Маринова получава покана от фирма GC за участие в курс по композитно възстановяване и естетика в Лювен, Белгия
 • Д-р Маринова е член на БЕО (Българското Ендодонтско Общество)

Запознайте се с нас

Екипът на Marinova Dental Clinic

Д-р Михаела Жечкова

Д-р Михаела Жечкова

Лекар по дентална медицина

Д-р Михаела Жечкова се присъединява към екипа на Marinova Dental през 2020. Тя завършва Медицински университет - София и обича детската стоматология, пародонтологията и естетичната стоматология.
Д-р Жечкова е винаги усмихната и дружелюбна. Тя подхожда към всеки дентален казус с ентусиазъм и внимание и Ви очаква в Marinova Dental.

Д-р Деница Тонева

Лекар по дентална медицина

Д-р Тонева се дипломира като лекар по дентална медицина през 2020 във факултета по дентална медицина към МУ-София. Винаги спокойна, тя ще се погрижи да се чувствате в сигурни ръце. Интересува се от протетика и естетика - съвременни техники за директни и индиректни възстановявания, бруксизъм и превантивна дентална медицина. В свободното си време се занимава с латино танци, хореографски класове и здравословно готвене.

Д-р Мария Бацелова-Иванова

Ортодонт

Д-р Мария Бацелова-Иванова се занимава с ортодонтия за деца и възрастни. Тя е посветена на постигането на оптимални резултати за пациентите си, подхождайки с професионализъм и внимание към всеки.

Д-р Евгений Алексиев

Oрален хирург

Д-р Алексиев завършва стоматология в Медицински университет - София с Хипократова награда през 1999г. От 2003г. година има призната специалност по Орална хирургия. През 2010г. година завършва магистратура по „Медицина“ в МУ-София. От 2017г. придобива специалност Лицево-челюстна хирургия. През 2018г. защитава дисертация за образователната и научна степен „Доктор”.
Автор е на над 50 публикации в български и международни медицински издания, съавтор е в две монографии, автор на една самостоятелна монография.

Ихтиaн Ханьов

Дентален асистент

Ихтиан е бъдещ дентален лекар и настоящ асистент в клиниката. Той е постоянното мъжко присъствие в Marinova Dental - човекът, който ще Ви посрещне с усмивка и ще се увери да излезете с такава.

Запишете се за преглед в Marinova Dental Clinic

Запитване за свободен час