Пародонтология

Пародонтология – това е онази част от стоматологията, която се занимава с лечението на възпалението на зъбодържащия апарат (пародонт). Той се състои от алвеоларна кост, периодонциум и венец. Пародонтозата (пародонтит) е едно от най-често срещаните заболявания в стоматологията, при което зъбите се оголват, разклащат и загубват. Освен генетично предразположение, основните причини за възникването на пародонтоза са тютюнопушене и лоша хигиена.

Редовното провеждане на профилактични прегледи и извършването на професионална орална хигиена в комбинация с инструкции за самостоятелна грижа за зъбите са най-сигурните начини на превенция.

Лечение на пародонтоза

В нашата клиника провеждаме основен профилактичен преглед, който включва и пародонтален статус. Ако диагнозата е пародонтоза, се започва с професионално почистване с ултразвук на всички венечни джобове. В по-напреднал стадии на заболяването това се комбинира и с използването на диоден лазер. Стандартно се провеждат 3 сеанса, но броят им може да варира според тежестта на случая. Лечението на пародонтоза с помощта на лазер гарантира стабилизирането на разклатените зъби и удължаването на живота на пародонта.

Запишете се за преглед в Marinova Dental Clinic

Запитване за свободен час