Зъбни протези – пътят към новата красива усмивка

By май 30, 2024 Услуги
зъбни протези

Зъбни протези е класическо решение за възстановяване на изгубени зъби и връщане на красива, уверена усмивка. Те могат да бъдат индивидуално изработени и да отговарят на нуждите и желанията на всеки един пациент с цел постигане на максимална удовлетвореност. Най-разпространени са акрилните плакови протези – цели протези, използвани при тотално обеззъбяване и частични протези, с различни задръжни елементи, когато липсват само няколко зъба.

Напоследък популярност набраха и т.нар. „Thermosense” – меки зъбни протези. Твърдите акрилни протези могат да се подплатят с мек материал за повече комфорт и точно прилягане, което ги прави конкурентни на меките протези.

зъбни протези

Надимплантни зъбни протези

С развитието на имплантологията се появи и надимплантатното протезиране, което включва поставяне на зъбни протези върху импланти. Този метод осигурява стабилност и функционалност, особено при пациенти, които са напълно или частично обеззъбени.

зъбни протези

Поставяне на зъбни протези

Процесът на изработка и поставяне на обикновено изисква няколко посещения при стоматолог. В зависимост от типа на протезата (частична или цяла), необходимият брой посещения варира.

  1. Вземане на отпечатък: Взема се отпечатък на устната кухина за създаване на индивидуална лъжица.
    • Допълнителен етап за цели протези: Взема се втори отпечатък с индивидуалната лъжица.
  2. Определяне параметрите на захапката: Измерват се параметрите на захапката за възстановяване на лицевите пропорции.
  3. Проба с наредени зъби: Пациентът пробва протезата с наредени зъби, за да се провери комфортът, правилната позиция, говорът и естетиката.
  4. Проба на готовите зъбни протези и инструктаж: Готовите изделия се пробват за последни корекции и настройки. Пациентът получава инструктаж за носене и поддръжка.

За изработка обикновено са необходими поне четири посещения за частични и пет посещения за цели протези.

Зъбните протези са жизненоважни за възстановяване на дъвкателната функция и красотата на усмивката. Правилно изработени и поддържани, те осигуряват на пациентите удобство и увереност за дълги години напред. Ако искате да възстановите своята усмивка по естетичен и функционален начин, доверете се на нашия екип.

Свържете се с нас още сега!

Call Now Button