Дентален рентген – предимство за всеки случай в стоматологичната практика

By октомври 25, 2020 юли 29th, 2023 Услуги
Дентален Рентген в Marinova Dental Clinic (ж.к. Изток, София)

Стоматологията на високо ниво е абсолютно невъзможна без дентален рентген

Интраоралният дентален рентген Planmeca ProX, с който Marinova Dental разполага, е изключително лесен за употреба. Снимките стават на момента и са в голяма разделителна способност.

Денталната образна диагностика чрез рентген е от стратегическо значение за изготвянето на всеки план за лечение. Този апарат ни помага в редица случаи. Нека разгледаме някои от тях:

1. Проверка за наличие на пулпит, гранулом или киста чрез дентален рентген

Преди да започнем каквото и да е ендодонтско (кореново) лечение ние трябва да знаем от какво естество е възпалителният процес.

2. Откриване на счупени инструменти в каналите

Рентгенът е незаменим помощник за намиране на сепариран инструмент в зъба. Той дава информация относно точната позиция и размер на фрагмента и улеснява изваждането на счупени инструменти.

3. Оценка на състоянието на зъб под корона – жив или мъртъв

Когато за пръв път в денталната практика идва пациент, който се е подлагал на ортопедично лечение, включващо поставянето на корона, с помощта на рентгена можем да се види дали зъбът е витален или девитализиран (умъртвяван).

4. Проверка за наличие на сегменти по време и след екстракция на зъби

Анатомията на някои зъби е много сложна и включва различни кривини. Това създава предпоставки за счупване по време на вадене. Рентгенът ни позволява да направим ревизия на екстракционната рана за наличие на сегменти и ако има такива да знаем точно къде са, за да бъдат отстранени.

5. Проследяване чрез дентален рентген на поставянето и интеграцията на импланти

Имплант винаги се поставя след направата на скенер и неговия анализ, но след като се постави импланта денталният лекар може да направи контрола на позицията на импланта в костта чрез сегментна рентгенова снимка. Такава може да се направи и на следващ етап (след 3-4 месеца), за да се види как протича интегрирането в костта.

Изготвянето на успешен план за лечение е практически невъзможно без рентген. Този апарат дава огромно предимство на всяка дентална клиника. Рентгенът, с който Marinova Dental разполага, е свързан с дентален скенер Dürr Dental. Така бързо и лесно снимката може да се визуализира и изпрати.

Ако имате нужда от дентална рентгенова снимка или стоматологично лечение, включващо дентален рентген, свържете се с нас още сега – дентална клиника Marinova Dental, ж.к. Изток, София!

Свържете се с нас още сега!

Call Now Button