Добър детски зъболекар. Направете правилното решение за Вас и Вашето дете

By юни 12, 2020 юли 29th, 2023 Услуги
Детска стоматология в Marinova Dental Clinic

Marinova Dental е предпочитаният избор от мнозина, когато става дума за детски зъболекар в ж.к. Изток и в София

Децата са уникални по толкова много и различни начини. Разбирането на детската психология е много важно за успеваемостта в клиничната работа. Всеки добър детски зъболекар трябва да може преди всичко да предразположи малкия пациент. Тогава денталното лечение става приятно и за детето, и за родителя.

Чрез денталната работа върху децата може да се повлияе както върху  физическото, така и върху емоционалното им здраве. Навременната и правилна грижа на родителите за зъбите и венците на техните деца може да осигури красива и здрава усмивка. Консултациите и съветите, давани от избрания детски зъболекар, изграждат здравословни навици и водят до адекватни очаквания за растежа и развитието.

Оптималните грижи са с дългосрочна цел – достигане на хармонично и здраво постоянно съзъбие и красива усмивка в края на детството, която да даде на детето усещане за пълноценност и самочувствие. Колкото по-рано започне проследяването и профилактиката, толкова по-добър краен резултат може да бъде очакван.

Добър детски зъболекар. Marinova Dental Clinic

Добър детски зъболекар=спокойно дете на стола.

Изграждане на доверие в отношенията: детски зъболекар – дете

Познаването на лекуващия екип от ранна възраст създава у детето усещане за принадлежност към целия процес и изгражда по-голямо доверие. Така се дава възможност за работа без напрежение и страх на стола. В процеса у детето се развива самосъзнание, ценящо общото и денталното му здраве.

Създаването на хигиенни и медицински навици като миенето на зъбите и редовното ходене на контролни прегледи, кара децата постепенно да осъзнаят, че здравето им ще бъде в техните собствени ръце и те трябва да се грижат за себе си, за да водят пълноценен живот.

Нередовните прегледи и непоследователното лечение не могат да създадат такова усещане, дори напротив – честата смяна на лекари и посещенията само при болка и проблеми, карат децата да възприемат това като силно негативно преживяване. Това може да изгради дори психическа травма, водеща до страх от лечение за дълги години.

Проследяване на денталното здраве

Проследяването на случаите във времето е важно както за здравето на зъбите, така и за правилното им подреждане. Захапката и разположението на зъбите са обект на наблюдение по време на редовните контролни прегледи. Така при възникване на необходимост от ортодонтска намеса, тя може да се извърши в най-благоприятната възраст. По този начин е възможно да се избегнат по-сериозни състояния, които се коригират трудно и бавно при възрастните.

Добър детски зъболекар. Marinova Dental Clinic

Смелите пациенти получават грамота

По време на пубертета децата са много чувствителни към коментарите и мненията на своите връстници. Възможно е това да доведе до емоционална травма, а детето дори да не сподели на своите родители. Навременното предотвратяване на такива ситуации се прави именно чрез проследяване на случаите и постепенното насочване към така желаната красива усмивка.

До 2-3 годишна възраст е обичайно родителите да бъдат до децата си по време на денталното лечение, но с израстването на малките пациенти, е препоръчително те да остават сами в кабинета и така да се стимулира тяхната самостоятелност.

Детският зъболекар – 100% стоматолог и 100% психолог

Детската стоматология е комбинация между психология и професионализъм.  За привличането на вниманието на малките деца могат да се използват играчки в ранна възраст. На по-късен етап се взима предвид склонността им към подражание като им се дава правилен пример. В денталния кабинет децата често проявяват любопитство към уредите и техниката, искат обяснения и разговори. Вниманието им трудно се задържа дълго време върху конкретен обект. Затова общуването трябва да се води, насочвайки ги към важните за тяхното здраве неща.

За нас в Marinova Dental всеки един случай е уникален. Ние подхождаме индивидуално към всички наши малки пациенти. Техният комфорт е наш основен приоритет и това ни прави предпочитан избор за детски зъболекар както в ж.к. ‘Изток’, така и в София.

Свържете се с нас още сега!

Call Now Button