Електрическа четка за зъби – как да изберем

By октомври 22, 2022 май 27th, 2024 Съвети
електрическа четка за зъби

Технологията навлиза все по-стремглаво в нашия живот. Един от многото признаци за това е, че повече и повече хора днес притежават електрическа четка за зъби. Изборът от различни марки, екстри и функции обаче е голям. Ето съветите на д-р Маринова и екипа на Marinova Dental относно това как да изберете правилната електрическа четка за зъби.

Твърдост на косъма

Плаката е мека и леплива. За да се отстрани, не е нужен прекомерен натиск или твърд косъм Именно затова нашият екип препоръчва електрическа четка за зъби с мек косъм. Така се избягват нараняванията на венеца, които могат да доведат не само до дискомфорт, но и до инфекция. Освен това миенето на зъби с твърди влакна може да доведе до увреждане на емайла, отдръпване на венците и зъбна чувствителност.

Размер на главата при избор на електрическа четка за зъби

Понякога по-малкото е повече. Това е така и в този случай. Когато главата на четката не е прекалено голяма, тя може да достига и до най-труднодостъпните места в устната кухина като кътниците и мъдреците.

електрическа четка за зъби

Режим на четкане на електрическата четка за зъби

Най-добри за почистване на зъбите са т.нар. ‘отмитащи’ движения. Когато местим четката в кръг или напред-назад, не почистваме добре и можем да нараним емайла. Електрическите четки с режим на вибрация, който не включва въртене, са за препоръчване. Движете четката от венеца, през короната и към режещия ръб. Така косъмчетата измиват шийките и постигате оптимална чистота.

Допълнителни екстри

Електрическите четки за зъби разполагат с редица технологични функции, които варират според марката и модела. Те включват: таймер, вграден сензор за натиск, интелигентно разпознаване на главата и дори възможност за свързване с приложение. Въпрос на лична преференция е какви възможности желаете вашата четка да притежава.

Нашата препоръка за електрическа четка за зъби

Опитът на нашия екип сочи към една марка и тя е Phillips. За нас този избор е най-добрият на българския пазар. Независимо на коя четка се спрете обаче, не забравяйте да сменяте главата на всеки 3 месеца и да я съхранявате на сухо място, за да се редуцира развитието на бактерии.

електрическа четка за зъби

Бонус съвет

Нищо не може да компенсира използването на конец и интердентална четка. Включвайте ги в измиването всеки ден за оптимална орална хигиена. С електрическа четка за зъби или обикновена, препоръчваме Ви още да миете зъбите си поне 2 пъти на ден по минимум 3 минути.

Не забравяйте – ако в последните 3 месеца не сте били на профилактичен стоматологичен преглед, или не сте се подлагали на почистване на зъбен камък, време е да посетите Marinova Dental! Очакваме Ви!

Свържете се с нас още сега!

Call Now Button