Фасети – красивата усмивка, която заслужавате

By септември 19, 2020 юли 29th, 2023 Услуги
фасети

Фасети – предимства и приложение

Керамичните фасети са едни от най-съвременните дентални конструкции за възстановяване на усмивката. Те съчетават красота, функция и съхраняване на естествените зъби. Фасетите представляват тънки покрития, изработени от високотехнологичен порцелан, които покриват предната част на зъбите, която се вижда при усмивка и говор.

Едно от предимствата на тези фасети е, че не е необходимо голямо изпиляване на зъбите, нито умъртвяване. Подготовка се извършва само върху предната страна на зъбите в зависимост от позицията и разрушенията по тях, в минимална дълбочина. В някои случаи фасетите могат да се поставят и без никакво изпиляване на зъби. Това ги прави предпочитан избор при млади хора, които искат красива усмивка, но същевременно с това и да запазят естествените си зъби – съчетание на естетика с биологичен подход.

Фасетите са прозрачни и имат възможност за голямо цветово разнообразие, което да отговори на желанието на пациентите – както в случаи, когато целта е естетичната намеса да е незабележима, така и когато желанието е пълна промяна на визията, която да се откроява с бели и светли зъби.

фасети

Поставени са фасети на първи и втори зъб горе вдясно и на първи зъб горе вляво.

Красивата усмивка е много важна в съвременния живот

Затова процедурата по поставяне на фасети става все по-популярна. Показанията за поставянето им са почти всички проблеми в зоната на усмивката:

  • при разрушени предни зъби, възстановявани с много пломби или стари металокерамични корони, които не са прозрачни и изглеждат изкуствено при усмивка
  • в случаи на изкривени и несиметрични зъби, когато ортодонтската намеса не е възможна
  • при празни пространства между съседните зъби и голямо изтриване, тъмно оцветяване и петна
  • при зъби с неправилна форма и счупвания

Когато целим да постигнем по-светла и жизнена усмивка, поставянето на фасетите може да се комбинира и с избелване на зъбите – у дома или в нашия стоматологичен кабинет в ж.к. ‘Изток’, София. Избелването се прави преди изработката на фасетите като цветът се подобрява до желаните от пациента нюанси.

Изключително предимство е възможността пациентът сам да избере точната форма и цвят на фасетите, за да постигне визията, която желае. Това става с изработката на предварителен восъчен модел и поставянето на предварително възстановяване с временен материал върху зъбите като по този начин всеки може да види как ще изглежда след промяната. Така всеки детайл може да бъде съобразен с личното предпочитание на пациента, за да се постигне търсеният резултат в естетичната стоматология.

Здравината на поставените върху зъбите фасети е изключително висока и функцията на зъбите е възстановена без никакви ограничения

Храненето и отхапването са пълноценни, но най-важно е усещането на пациента, което фасетите дават. Усещане за здрави и пълноценни зъби, без никакъв дискомфорт, усещане като естествена част от тялото.

фасети

Тъй като са изработени от керамика, която не се променя с времето, фасетите не потъмняват. Те не остаряват като композитните пломби, което не изисква подмяната им през определен брой години. Основната им поддръжка се изразява в правилно и редовно миене на зъбите. Керамиката е изключително гладък и биологичен материал, който задържа по-малко плака, дори от естествения емайл на зъбите и се почиства лесно. Това я прави най-добрия избор за възстановяване при пациенти, които имат склонност към пародонтит и гингивит.

Всички тези предимства правят фасетите едно от най-добрите съвременни средства за постигане на красива усмивка и функционалност. Именно затова те са неизменна част от днешната естетична и ортопедична стоматология.

Ако искате красота и промяна чрез фасети, ние ви очакваме.

Свържете се с нас още сега!

Call Now Button