Избелване на зъби с най-доброто оборудване в София – красивата усмивка, която заслужавате!

By февруари 9, 2020 юни 12th, 2024 Услуги
Избелване на зъби

Между Вас и мечтаната усмивка стоят само 30 минути процедура по избелване на зъби с най-добрата машина днес – Beyond

Избелване на зъби е една от най-търсените процедури в съвременната естетична стоматология. Днес технологията е широко приложима както в домашни условия, така и в денталните кабинети.

Резултатът на главната снимка към този материал е постигнат само за 30 минути чрез машината за избелване на фирма Beyond! Тази апаратура е най-добрата в съвременната стоматология и е отличена 14 години подред като най-добър метод за избелване на зъби! Ако искате това избелване, не се колебайте да се свържете с нас още сега!

Светлите и бели зъби винаги се свързват с младост и красота. Често хората се питат колко бели трябва да бъдат зъбите им. Обичайно като база за сравнение се вземат очите, но всеки има свое индивидуално желание за цвета на зъбите, което технологията ни позволява да достигнем.
Цветът на зъбите се формира от два компонента – вътрешната структура на дентина и емайла, които пречупват и пропускат светлината и външните петна и налепи по повърхността на зъбите. Външните фактори се влияят от начина на професионално и индивидуално почистване и полиране на зъбите, а вътрешните – от химическото избелване, извършвано професионално от денталните лекари.

Избелване на зъби - апарат Beyond

Избелване на зъби – апарат Beyond

Оценка за цвета на зъбите и нуждата от избелване трябва винаги да се прави при напълно чисти зъби и здрави меки тъкани около тях – венци, устни и лигавица. Ако зъбите или части от тях са покрити със зъбен камък и плака или венците са възпалени, това променя визията и цвета, който виждаме. Затова първата стъпка винаги е пълно почистване и премахване на възпалението от венците, ако има такова.

За външно премахване на оцветяващи и тъмни елементи най-ефективна процедура е ултразвуковото почистване на зъбен камък и плака и полирането на зъбите с Air-flow устройство. Тези манипулации оставят напълно чисти повърхности, което позволява максимално преминаване на светлината през тях.

За външно почистване на зъбите помагат и избелващите пасти за зъби, които се продават директно на пациентите в търговските вериги. Най-често те съдържат микро абразиви, които премахват налепите върху емайла на зъбите. Важно е да се знае, че тези избелващи пасти не променят вътрешния цвят на зъбите по химически начин, а подпомагат по-доброто почистване само външно.

Безопасност на процедурата по избелване на зъби

Избелване на зъби

Избелване на зъби с драстична разлика

Първият въпрос, изскачащ пред пациентите желаещи истинско вътрешно избелване на зъбите, е безопасността на процедурата. Процесът се извършва с гелове, които съдържат окислители. Те разграждат големите молекули на цветните вещества в зъбната тъкан и така ги правят по-светли и прозрачни. Този процес е безопасен за структурата и здравината на зъбите, защото химическият процес е насочен срещу тези вещества, които придават по-тъмен цвят на зъбите и не засяга минералната и органична част, които ги изграждат.

Когато се прави контролирано избелване, процедурата не води до кариеси или фрактури на здравите зъби. Веществата, които се използват са пероксиди, най-често водороден пероксид и карбамид пероксид в концентрации вариращи от 6% до 40%, а приложението може да става в домашни условия или на зъболекарския стол.

Домашно или кабинетно избелване?

Домашната употреба изисква изработка на шини, запълнени с малко количество избелващ гел, които се поставят върху зъбите за 4-8 часа на денонощие. Най-често тези шини се носят по време на сън. В този случай избелването отнема 10 – 20 дни и е изцяло под контрол на пациента. Използват се ниски концентрации, които са безопасни за тъканите в устата.

избелване на зъби

Ники Илиев също се довери за своето избелване на зъби на Marinova Dental и Beyond

При професионално избелване в денталния кабинет цялата процедура завършва в рамките на 30-60 минути. Под контрол на лекаря се изолират меките тъкани. В Marinova Dental Clinic този тип избелване на зъби се извършва с най-добрата апаратура, налична днес – машина с LED светлина на фирма Beyond.

Изборът на метод се прави според възможностите и удобството на пациента. Единствените усложнения, които могат да съпътстват избелването, са леко възпаление на венците и увеличена чувствителност на зъбите. И двете състояние са временни и изчезват напълно след процедурите.

Трайността на избелването върху цвета на зъбите е 2-3 години, ако не се правят поддържащи процедури. За да се запази ефекта, периодично могат да се носят шини с избелващ гел с ниска концентрация. По този начин красивият бял цвят на зъбите може да краси усмивката Ви в продължение на много години.

В дентална клиника Marinova Dental ние предлагаме както кабинетно, така и домашно избелване, ползвайки най-доброто оборудване и материали. Това ни прави предпочитан избор за избелване на зъби в София.

Свържете се с нас още сега!

Call Now Button