Почистване на зъбен камък с най-доброто оборудване

By януари 31, 2021 юли 29th, 2023 Услуги
почистване на зъбен камък

Всеки има нужда от почистване на зъбен камък

Няма човек, който да не се нуждае от почистване на зъбен камък през определен период от време. Това е профилактична процедура с цел предпазване от заболявания на пародонта и загуба на зъби.

Зъбният камък представлява твърдо вещество, което не може да бъде отстранено в домашни условия. Неговото образуване е в резултат на процеси на минерализация на зъбната плака – тънък биофилм, съдържащ микроорганизми, епителни клетки и остатъци от храна.

почистване на зъбен камък

почистване на зъбен камък – преди и след

Фактори за натрупването на зъбен камък

  • Прекомерна консумация на храни с високо съдържание на захари – сладкиши, бисквити, торти и др.
  • Неправилно подредени зъби. Така наречената ‘ортодонтска аномалия’ допринася за по-трудното почистване на зъбите, което е предпоставка за образуването на зъбен камък.
  • Лошо направени пломби, корони, фасети. Когато техният контур не приляга плътно към зъба, премахването на микроорганизмите от тези участъци става трудно.
  • Тютюнопушене. Цигарите имат изключително лош ефект върху естетическия вид на зъбите. Пушачите натрупват по-лесно зъбен камък.

Почистване на зъбен камък е процедура, на която трябва да се подлагаме 2 до 3 пъти годишно!

Профилактиката е изключително важна. Когато зъбният камък се отстранява навременно, това ни предпазва пародонтоза – възпаление на зъбодържащия апарат, което води до загуба на зъби.

В Marinova Dental Clinic ние разполагаме с апаратура от най-високо ниво за почистване на зъбен камък – ултразвуков електрически скалер на швейцарската фирма EMS. Този тип манипулация не може да бъде сравнена с ръчното почистване, което се практикуваше масово в близкото минало.

Какво представлява процедурата

Почистване на зъбен камък в Marinova Dental Clinic (ж.к. Изток, София)

Машина за полиране Aquacare

Благодарение на трептенето на ултразвука с честота 28-32 Hz, твърдият зъбен камък се отделя от зъбите с лекота. Дискомфортът и болката са в минимални количества.

След като зъбният камък е напълно отстранен, зъбите се привеждат в абсолютна гладкост чрез процедура по полиране. Тук ние предлагаме два варианта на своите пациенти:

  • Последната иновация в съвременната стоматология – английската машина Aquacare.
  • Машина EMS в комбинация с  най-добрата сода в денталната медицина – тази на австрийската фирма Kavo. Пациентът може да избере предпочитан от него вкус – череша, мента, праскова, портокал, лимон и още много други.

Продължителността на цялата процедура е между 20 минути и 1 час, в зависимост от количеството зъбен камък.

Ние се грижим за нашите пациенти

Почистване на зъбен камък в Marinova Dental Clinic (ж.к. Изток, София)

Д-р Жечкова демонстрира на пациент как да почиства зъбите си с конец

Ние винаги демонстрираме на нашите пациенти точно как да мият зъбите си и да ги почистват с междузъбни четки и конец. Всеки пациент има свой електронен картон, в който е отбелязана последната дата на почистване. Когато стане време за повторна процедура, ние се свързваме с пациента чрез SMS, email или обаждане. Красотата на усмивките на нашите пациенти дава смисъл на ежедневната ни работа.

Свържете се с нас още сега!

Call Now Button