Брекети: качествено и сигурно изправяне на зъби

By октомври 30, 2021 юли 29th, 2023 Услуги
брекети

Носенето на брекети е изключително популярен и успешен метод за изправяне на зъбите. Няма човек, който не иска да има красива усмивка. Правите зъби са важен компонент за цялостния изглед на човешкото лице. Какви са вариантите да видим зъбната ни редица права и какво прави брекетите предпочитаната от мнозина опция?

Брекети, апарат или Invisalign

Съвременната ортодонтия дава различни отговори на желащите да изправят своите зъби. Апаратът е избор номер 1 за подрастващите, чиито зъби все още растат и могат да бъдат повлияни преди да завършат своето развитие.

Алайнерите пък са прозрачни пластмасови пластинки, които се слагат и свалят лесно, невидими са и са подходящи за всяка възраст. Тяхната изработка обаче не е финансово рентабилна за много от пациентите.

Третият вариант разбира се е лечение с брекети. Те се лепят върху зъбите след почистване и полиране. Лечението трае около 1-2 години според конкретния план.

След детайлен преглед при ортодонт може най-добре да се каже какъв път да избере пациентът към своята мечтана усмивка.

Изправяне на зъби с брекети – предимства

    • Регулярен контрол – лечението с брекети е съпътствано от редовни срещи с лекар ортодонт. Той дава обратна връзка постоянно, следи отблизо ефекта и коригира при нужда.
    • Ефективност – преместването на зъбите е само въпрос на време. Брекетите са фиксирани върху зъбите. Затягат се или се отпускат, за да се постигне нужния резултат.
    • Бюджет – ако всички постоянни зъби са вече поникнали и трябва да изберете между брекети и алайнери, от финансова гледна точка брекетите са предпочитаната опция.

Чрез брекети можем да превърнем предизвикателствата във възможност

Обикновено носенето на брекети се асоциира с трудното поддържане на орална хигиена. Това обаче за много пациенти се явява шанс да подобрят своите навици. Чрез брекетите те научават повече за правилното почистване на зъби и в крайна сметка повишават своята устна чистота. Така те започват по-често да употребяват междузъбна четка и конец и да почистват правилно и регулярно зъбите и пространствата между тях.

Другото притеснение на много от пациентите е, че няма да изглеждат добре, когато носят брекети. Това не би могло да е по-далеч от истината. Брекетите показват, че правите нещо за себе си, че се цените високо и искате да подобрите външния си вид. Съвременната ортодонтия предлага прозрачни брекети и такива в различни цветове. Дори обаче и да се спрете на най-обикновения вариант, пак може да изглеждате добре, стига да сте уверени в себе си, а именно такива трябва и да бъдете.

Доказателство за това е Габриела – пациент на Marinova Dental от над година. Ето какво споделя тя:

брекети

„Обикновено носенето на брекети ни се струва болезнен процес, който нямаме търпение да свърши. Аз обаче нямах търпение да започне. Преди срещата с екипа на Marinova Dental мислех, че никога няма да мога да си сложа брекети, но в тяхно лице срещнах грижовен, отговорен и предразполагащ екип, който е готов да се заеме и с най-сложните челюсти.
Освен здрави и хубави зъби, брекетите ти дават и още нещо и то е умението да се грижиш правилно за устната хигиена, а доктор Вехова ме научи и как да чистя зъбите с конец, без брекетите да ми пречат. Освен всичко друго, в кабинета се научих и как да изпипвам нещата като хирург.
За мен посещението при тях е повод за среща с един слънчев екип, на който знам, че мога да разчитам. Аз започнах да виждам разликата много скоро след поставянето на брекетите. Знам, че човек лесно живее, когато се смее и благодаря на екипа, че правят живота по-лесен!“

Къде да се подложим на лечение с брекети?

Екипът на Marinova Dental Ви очаква в ж.к. Изток, София. Свържете се с нас още сега, за да насрочите своя час за консултация.

Свържете се с нас още сега!

Call Now Button