Invisalign – изправяне на зъби от ново поколение

By юни 27, 2021 април 20th, 2024 Услуги
invisalign

Бърз, невидим и успешен метод за по-прави зъби

Invisalign е най-модерният и успешен метод за изправяне на зъби в съвременната стоматология. Тази технология е плод на усилията на денталната медицина да предостави решение за хората, които искат прави зъби, но не желаят да носят брекети или апарат.

Какво представлява Invisalign?

Invisalign е вид алайнер – прозрачна пластмаса, която се слага върху зъбите и упражнява натиск върху тях. Пластинката може да се слага и маха винаги и е много трудно забележима – 2 от ключовите предимства на Invisalign пред неестетичните брекети.

Как се пристъпва към лечение с Invisalign

Първата стъпка е правенето на телерентгенография и панорамна снимка на двете зъбни редици. След това се взимат отпечатъци и се прави анализ на захапката. С лекаря ортодонт се обсъждат плана за лечение и нужния брой шини, които трябва да бъдат изработени за целия период. В процеса на лечението се провеждат регулярни срещи, по времето на които се следи прогреса.

Какви предимства има Invisalign?

invisalign

  • Алайнерите могат да се махат и слагат по всяко време. Това е сериозен плюс пред брекетите, които са фиксирани за зъбите. Когато пациентът се храни, шината задължително се сваля. Така не се задържа храна по зъбите и възможността от развитие на кариес е далеч по-ниска.
  • Invisalign са почти невидими за разлика от другите методи за изправяне на зъбите. Така пациентът няма нужда да изпитва притеснения от естетическа гледна точка и може спокойно да се усмихва по всяко време.
  • Често пациенти с брекети се оплакват от болки, свързани с конкретна метална пластинка в устата им, която стърчи и наранява устната кухина или езика. Invisalign са гладки и удобни за носене и при тях такъв проблем не съществува.

Къде можем да се възползваме от този метод?

Marinova Dental предлага лечение с Invisalign, извършвано от най-добрите специалисти по ортодонтия в страната. Консултациите се правят на място в клиниката след предварително записан час. Вашата красива усмивка Ви очаква!

Свържете се с нас още сега!

Call Now Button