Алайнери за изправяне на зъби при доказан специалист. Цена

By октомври 29, 2023 май 21st, 2024 Услуги
алайнери

Алайнери – един от един от най-популярните избори за изправяне на зъби. Правите зъби носят увереност и самочувствие. Красивата усмивка задължително е съставена от добре подредени зъбни редици. Проучване показва, че едва 35% от хората в зряла възраст имат добре подредени зъби. Ортодонтското лечение носи не само естетическа красота, но и здраве на зъбите в дългосрочен план, като предпазва от развитието на заболявания на венците.

Когато не сме носили апарат в детска възраст и сме достигнали зрялост, имаме различни алтернативи. Една от най-популярните опции е именно алайнери.

алайнери

Алайнери – какво представляват?

Алайнерите са пластмасови сменяеми шини. Те са напълно прозрачни и могат да се свалят по всяко едно време. В процеса на лечението се изработват по няколко шини, всяка от които довежда пациента до следващата стъпка от прогреса.

Взима се отпечатък и се прави рентгенова снимка, на база на които се изработват първите шини. След това се провеждат редовни прегледи при лекуващия дентален лекар – ортодонт, който се уверява в успеха на предприетите мерки и назначава изработката на нови алайнери до пълното изправяне на зъбите.

Какви предимства има изправянето на зъби с алайнери?

  • Естетика – за всеки, който е притеснен да носи брекети поради естетически причини, алайнерите се явяват чудесна алтернатива.
  • Удобство – при носенето на брекети се задържа повече храна, което не е проблем при алайнерите. Те се свалят преди всяко хранене и се поставят отново след това.
  • Комфорт – алайнерите също така са абсолютно гладки. Така за разлика от брекетите, при тях няма дискомфорт при допир на вътрешната част на устните или езика с тях.

Едни от най-популярните алайнери са тези с марката Invisalign. Това е предпочитан избор на хиляди в световен мащаб, който е на разположение и за пациентите на нашата дентална клиника.

Какви са стъпките, за да пристъпим към лечение с алайнери?

За да се направи план за лечение, е нужен преглед при ортодонт – дентален лекар, който има специалност в тази сфера. Цената зависи от конкретния случай. Екипът на Marinova Dental  разполага със специалисти в областта, които могат да Ви консултират, ако запишете своя час.

Свържете се с нас още сега!

 

Call Now Button