Ортодонт – как да направим добър избор

By април 5, 2024 Зъболечение

Ортодонт е дентален специалист в областта на ортодонтията, чийто фокус е корекцията на неправилното разположение на зъбите и челюстите. Този вид зъболекари се занимават с диагностицирането, планирането и лечението на различни видове аномалии и проблеми със захапката и челюстта. Ортодонтското лечение може да включва употребата на брекети, алайнери, апарат и др.

Нормална захапка и някои видове деформации

ортодонт - захапки

Ако искате да изправите своите зъби и да направите усмивката си по-красива и здрава, се нуждаете от помощта на добър ортодонт. Когато става дума за този вид дентално лечение, трябва да сме сигурни, че предприемаме точните действия. Залогът е огромен – не само визията, но и здравето на зъбните редици.

Ортодонт с опит – качество, което се придобива, а не се учи

На първо място е нужно лекуващият дентален лекар да е с достатъчно стаж. Когато той/тя работи в дентална практика, която е добре позната и посещавана, е въпрос само на време такъв да бъде придобит. Важно е да се знае, че за дипломиране със специалност „Ортодонтия“ са нужни общо 9 години. Това е дисциплина, която изисква огромен брой академични часове и вложен труд, но нищо не може да замени практиката и репутацията, която един ортодонт придобива в реални работни условия.

Лично отношение и винаги на разположение

ортодонт

Ортодонтското лечение отнема време – понякога дори години. В този интервал е нужно да можем да се консултираме с лекуващия ортодонт относно нашите притеснения и очаквания. Възникват въпроси – тази болка нормална ли е, как да почиствам и много други. Въпреки натоварения график на специалиста е добре той/тя да отделя лично време за всеки един пациент. В допълнение на това, разбира се, се провеждат и регулярни прегледи, на които се наблюдава прогресът и се предприемат мерки.

Ценова политика на лекуващия ортодонт и финансови опции

Последното, което бихте искали, е да бъдете изненади от цената на предвиденото от Вашия ортодонт лечение. Важно е всичко да бъде прозрачно ясно от самото начало и да няма недискутирани финансови параметри. Различните варианти за плащане, като например разсрочено, също са важни тъй като често ортодонтското лечение е дългосрочен процес, изискващ финансова ангажираност през целия период на терапията. Такива опции могат да направят лечението по-достъпно за пациента, като му позволяват да разпредели разходите на месечни вноски, което може да бъде по-лесно за бюджета му.

Нови технологии и методи за лечение

ортодонт

Брекети и алайнери – 2 от най-популярните опции за лечение

Някои дентални практики предлагат с приоритет една опция спрямо друга – например брекети. Съвременните вариации за подход при зъбни деформации обаче далече не са лимитирани до една възможност. Пациентът може да иска алайнери (напр. Invisalign), които да може да маха и слага, прозрачни брекети, които са по-незабележими или нещо друго, което по препоръка на лекуващия ортодонт и с негово одобрение заедно да изберат. Ортодонтията е постоянно развиваща се дисциплина и всеки ортодонт трябва да е запознат с новостите.

ортодонт

Практикуващ ортодонт в дентална клиника Marinova Dental е д-р Мария Бацелова-Иванова. Тя се занимава с ортодонтия за деца и възрастни и е посветена на постигането на оптимални резултати за пациентите си, подхождайки с професионализъм и внимание към всеки. Д-р Бацелова-Иванова отговаря на всички по-горе описани критерии за добър ортодонт и е на Ваше разположение при предварително записан час.

Свържете се с нас още сега!

Call Now Button